НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Театри Одеси готують нові вистави

Театри Одеси готують нові вистави

Театри Одеси готують нові вистави
Читати grad.ua у  

З початку воєнного часу трупа українського театру імені Василька вже встигла підготувати першу прем'єру. Здача вистави відбулася наприкінці квітня, працювали над проектом понад місяць – незважаючи на перипетії воєнного часу.

Олександр Самусенко, актор театру: 

Дуже складно працювати, коли повітряна тривога дуже складно працювати, дуже складно працювати, коли ти розумієш, що маєш бути не тут. А ситуація складається так, що ти не може покинути театр, тому що якщо ще й ти його покинеш, то хлопцям не буде куди повернутися. І якщо в нас не буде культури, як казав Черчель, то нашо ж ми воюємо.

Вистава «Саша винеси сміття» – звісно про те, що хвилює сьогодні кожного українця. Поки солдати воюють на передовій, працівники театру тримають свої рубежі – і борються за збереження української культури.

Максим Голенко, головний режисер: 

Це наш маленький фронт і культурний, це наша маленька віримо перемога, перемога над смертю, над страхом, і віримо, що прийде глядач, вони дуже чекають, щоб вийти на сцену і дуже хочуть, бо це мені здається одна з самих актуальних п'єс, яка зараз є. 

Артисти – теж люди, і переживають події, що відбуваються, по-своєму – через творчість. І сподіваються поділитися своїми роздумами з одеситами у виставі – як тільки це стане можливим та безпечним.

Нінель Наточа, Заслужена артистка України, акторка театру:

Поговорити про це з глядачем і на якісь питання відповісти які є зараз в кожного на якісь переживання підтримати показати ми сім’я і ми разом

Повернувся до роботи й Одеський оперний театр. Наприкінці квітня тут відбулися перші з початку війни балетні репетиції. Сьогодні артисти театру практично на кожних вихідних виступають на різних майданчиках, у тому числі – дають концерти на підтримку захисників країни. Програму «Багатоголосся рідної землі» у рамок циклу благодійних концертів «З любов'ю до України» солісти Одеської Опери представлять 28-го травня.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: