НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Німецький драматург Лукас Берфус подарував Українському театру свою п'єсу

Німецький драматург Лукас Берфус подарував Українському театру свою п'єсу

Немецкий драматург Лукас Берфус подарил Украинскому театру свою пьесу
Читати grad.ua у  

Лукас Берфус – знаменитий швейцарський драматург, автор двох десятків п'єс, які ставлять в театрах по всьому світу. В Одеському українському театрі кажуть: мало розраховували на увагу з боку такого видатного європейського автора.

З п'єсою визначилися швидко. «Сексуальні неврози наших батьків» – дуже глибока і емоційна історія, і вона вимагала особливого підходу, каже режисер театру Наталя Сиваненко.

Очевидно, між режисером і драматургом склалося повне взаєморозуміння – і врешті-решт Лукас повністю довірив Наталії Сиваненко роботу над підготовкою читань.

П'єсу «Сексуальні неврози наших батьків» ставили в багатьох театрах світу. Матеріал неоднозначний, характери персонажів складні, і опрацьовували їх артисти не один місяць.

У центрі сюжету п'єси – дівчина Дора, яка страждає аутизмом, її взаємини з батьками і навколишнім світом. Залишитися байдужим до долі головної героїні неможливо – впевнені творці постановки.

П'єса порушує питання і проблеми, актуальні в тому числі і для нашої країни, пояснює завліт Українського театру Світлана Бондар. Звичайно ж, мова йде в першу чергу про інклюзії.

На читаннях в українському театрі перед швейцарським гостем представили лише половину п'єси. Якщо автору припаде до душі робота українських артистів над його твором – можна буде говорити і про повноцінну виставу, по секрету повідомили нам співробітники театру.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: