НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Одесский театр оперы и балета празднует день рождения

Одесский театр оперы и балета празднует день рождения

Одесский театр оперы и балета празднует день рождения
Читати grad.ua у  

1-го октября – исполняется 133 года нынешнему зданию оперного. Этот музыкальный подарок достаточно символичен, ведь 1-го октября мир отмечает День музыки. В последние месяцы театр вынужден корректировать программу из-за карантинных ограничений.

Надія Бабіч генеральний директор Одеського національного академічного театру опери та балету:

Непрості умови, в яких працює театр та і взагалі живе все людство, весь світ, намагаємось, щоб театр був поруч з нашим глядачем щодня. Як вдається – ви бачите, насправді, і хворіють люди, і відвідання обмежено в кількості, сьогодні нам дозволили наповненість зали 50 відсотків.

Сейчас в театре не проходят представления в полном объеме, творческий коллектив ищет новые формы, готовит новые проекты, рассказывает Надежда Бабич.

Два чи три рази на тиждень у нас відбуваються концертні програми, вони абсолютно не схожі на ті програми, які були в минулому в театрі. Ми хочемо, щоб кожний вихід глядача в театр і виконавців до глядача були абсолютно несхожими на ті, щ обули до цього часу

В последнее время творческий коллектив театра пополнился и новыми баритонами – это Виталий Белый и Гари Гукасян.

У нас дуже багато нових, прекрасних голосів, і ми цим дуже пишаємося, і до цього часу важко було навіть подумати про те, що баритон Віталій Білий буде в трупі театру, сьогодні ми маємо такий подарунок теж в штаті нашого театру.

Ко дню рождения театра коллектив оперного театра подготовил две концертные программы – Гала опера и Гала балет. В программе 2 октября, Гала опера, примут участие молодые артисты.

Це і Ганна Бондаренко, Надія Ситчук і Гукасян Гарі, Віталій білий, ну прекрасні голоси, ви знаєте один краще іншого. В програмі музика Верді, Чайковського, Моцарта, Данькевича українського композитора, тобто це номери нові

Хор театра тоже будет выступать, но в сокращенном составе, рассказывает директор театра.

Ми хор тримали так скажімо на дистанції, з тим, що вони, ії дуже велика кількість учасників, і ми дуже боїмося за стан здоров'я артистів, але в гала концерті оперному вони теж будуть брати участь, це буде десь 24 виконавці, це третя части на від хору

3 октября состоится концерт Гала балет, в котором задействованы и балетные семейные пары, которые будут исполнять фрагменты из известных балетов, таких как «Спящая красавица», «Щелкунчик», «Маскарад», «Крик» и другие.

Надія Бабіч генеральний директор Одеського національного академічного театру опери та балету:

Думаю, що ця програма теж буде цікавою, кращі балетні пари, солісти балету беруть участь. В програмі невеличкі дивертисменти із кращих класичних балетів, які є в репертуарі театру і декілька сучасних постановок-номерів.

Людмила Сергійчук, помічник генерального директора зі зв’язків з громадськістю Одеського національного академічного театру опери та балету:

Глядач є в нашому театрі, ми радіємо тому, що відбуваються події і маємо надію на те, що будуть відбуватися повноцінні оперні та балетні спектаклі

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: