НОВИНИ ГРАД » Новини » До Одеси повернулися члени Консультативної місії ЄС

До Одеси повернулися члени Консультативної місії ЄС

До Одеси повернулися члени Консультативної місії ЄС
Читати grad.ua у  

З початку повномасштабної війни Росії проти України представникам Консультативної місії довелося покинути країну. Проте, майже через чотири місяці експерти почали повертатися. Перша група повернулася до Києва. Наразі Консультативна місія ЄС планує відновити свою роботу і в інших містах країни. Зокрема, в Одесі.

Протягом останніх місяців міжнародні експерти сприяли доставці гуманітарної допомоги українцям, а також надавали допомогу українцям, що евакуювалися, на кордонах з країнами ЄС.

Крім того, Консультативна місія ЄС спрямувала свою діяльність на допомогу правоохоронним органам для розслідування злочинів російських військових в Україні. За весь період з початку війни в країні було виявлено близько 17-ти тисяч таких випадків, – зазначив заступник голови Консультативної місії ЄС Фредрік Весслау.

Також Консультативна місія ЄС планує вирішити одне з пріоритетних для міжнародної спільноти питань – налагодити експорт зерна за допомогою так званих коридорів солідарності на кордонах.

Консультативна місія ЄС в Україні розпочала свою роботу у 2014-му році. В Одесі представництво відкрилося у 2018-му році.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: