НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Сьогодні в Одеському Оперному театрі відкриття нового сезону

Сьогодні в Одеському Оперному театрі відкриття нового сезону

Сьогодні в Одеському Оперному театрі відкриття нового сезону
Читати grad.ua у  

Одеські театри відновлюють свою роботу. Прийматимуть глядачів, але з неповною залою. Адже у разі сигналу повітряної тривоги всім артистам та відвідувачам необхідно буде перейти до бомбосховищ. Відкриття Оперного театру обіцяє бути грандіозним.

До першої зустрічі з глядачем після довгої перерви працівники театру підготували перлини оперного та балетного мистецтва.

Після початку повномасштабної війни театру довелося зупинити роботу. Але невдовзі артисти Одеської Опери стали проводити виїзні концерти – насамперед для підтримки духу українських військових. Багато виступів транслювали онлайн – так само, як і деякі репетиції. Які, нагадаємо, відновили наприкінці квітня.

Тепер приймати гостей готові й у самій будівлі знаменитого театру. Артисти одеської опери поки що планують зустрічатися з глядачами тричі на тиждень.

Вже майже чотири місяці одеські театри закриті для глядачів. Багато хто з них ще навесні відновив репетиційний процес, проте з військових причин запросити одеситів на концерти та вистави змогли лише зараз. Містяни кажуть – за культурним відпочинком дуже сумували.

Війна поставила під питання масштабний та довгоочікуваний проект одеського оперного. Світова прем'єра опери «Катерина», яка мала відбутися ще 26-го березня, поки що відкладається.

Одесити з нетерпінням чекають на прем'єру. І з ностальгією згадують, як у мирний час ходили на спектаклі, концерти та фестивалі. Кажуть – до війни відвідування театрів було обов'язковим пунктом культурної програми.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: