НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеські рятувальники провели інструктаж у жіночому монастирі

Одеські рятувальники провели інструктаж у жіночому монастирі

Одеські рятувальники провели інструктаж у жіночому монастирі
Читати grad.ua у  

Наближається одне з найважливіших християнських свят – Великдень. Щоб свято не затьмарили жодні НП, співробітники ДСНС проводять перевірки та інструктажі з техніки пожежної безпеки в одеських храмах.

Марина Мартиненко, речниця ДСНС в Одеській області:

Церкви – це ті місця, де є свічки звичайно, завжди це може стати проблемою до пожежі. Чому повинні бути первинні засоби пожежогасіння, тому що від свічки може статися пожежа, звичайно вона одразу буде невелика для того щоб одразу імунізувати наслідки, для того щоб загасити пожежу на її ранній стадії. Для цього є первинні засоби пожежогасіння до яких відносяться вогнегасники, також це може бути кошма, яка є не менш ефективною ніж вогнегасники.

Священнослужителів та парафіян Свято Архангело-Михайлівського жіночого монастиря рятувальники вчили користуватися вогнегасниками різних видів. Це найбільш універсальний тип вогнегасника - порошковий. Пожежники нагадують: перед тим, як ним скористатися, у зоні пожежі необхідно вимкнути електрику.

Інший популярний вид вогнегасника – вуглекислотний. На відміну від порошкового, він багаторазового використання. Спосіб застосування вуглекислотного вогнегасника не відрізняється від порошкового.

Співробітники ДСНС дали присутнім можливість перевірити, наскільки простим є вуглекислотний вогнегасник у використанні.

Ігуменя, Серафима, настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря міста Одеси:

Пасхальні дні завжди супроводжуються певними обрядами, де випалюється багато свічок, де в храмах багато вогню, а також в святу пасхальну ніч люди з запаленими свічками приходять на кресну ходу. А потім заходять до приміщення церков. Отже пожежна безпека для нас це абсолютний пріоритет, тому що це здоров’я та безпека наших парафіян. І сьогодні ми отримали інструкцію, як поводитися під час великодніх свят, я вважаю що це актуально і на часі. 

Рятувальники також обстежили будівлю храму, де проводитиметься пасхальна служба.

Марина Мартиненко, речниця ДСНС в Одеській області:

Тут будуть люди, звичайно тут будуть свічки, тому тут повинні бути первинні засоби пожежогасіння – вогнегасники саме відносяться до таких пожежних засобів. Ось ми подивилися – даний вогнегасник – є новий вогнегасник, він ще не проходив технічне обслуговування, він є новим. Так само є ще два вогнегасника менші, вони повинні бути розосереджені у даному приміщенні для того, щоб з будь-якого кутка людина, яка виявить пожежу, могла б ним скористуватися. 

Важлива складова пожежної безпеки - наявність у будівлі кількох евакуаційних виходів.

З даного приміщення є два основних виходи, це основний куди ми зайшли, там також є ще один вихід, ми його також подивилися, згідно нормів правил він повинен бути по коду евакуації, він зачинений, але зачинений з середини не на ключ, тобто в цілях безпеки з зовні ніхто зайти не зможе, а з середини будь-хто хто хоче вийти може легко відчинити і одраз вийти.

Співробітники ДСНС  поділилися результатами проведених рейдів. У багатьох храмах Одеси та області рятувальники помітили кілька найпоширеніших порушень.

Найпоширеніші недоліки які є це не по всім церквам є автоматична пожежна сигналізація. Якщо в місті Одеса ця проблема більш-менш вирішується, то по області таких церков дуже мало, даєе саме автоматична пожежна сигналізація. Так само може бути недостатньо вогнегасників, або вони не проходжять вчасну перезарядку та вчасне технічне обслуговування. 

Після закінчення інструктажу співробітники ДСНС роздали присутнім спеціальні пам'ятки з правилами пожежної безпеки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: