НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні збільшилась вартість першої реєстрації транспортних засобів

В Україні збільшилась вартість першої реєстрації транспортних засобів

В Україні збільшилась вартість першої реєстрації транспортних засобів
Читати grad.ua у  

При придбанні автомобіля необхідно сплатити збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. Цього року його сума збільшилася через підвищення прожиткового мінімуму – повідомили в сервісному центрі МВС.

Павло Стоянов, адміністратор ТСЦ МВС №5141: 

Збори не нові, кожен рік, коли приймається новий бюджет, змінюється сума сплати цих зборів. Це збори при первинній реєстрації в Україні транспортних засобів легкових, залежать вони від прожиткового мінімуму. Який змінюється кожен рік, тим самим змінюється сума зборів під час первинної реєстрації транспортних засобів на території України. 

Причому, сума збору на обов'язкове пенсійне страхування залежить від вартості автомобіля і становить від трьох до п'яти відсотків від ціни машини. Цього року змінили співвідношення ціни машини та відсотка, що відраховується до пенсійного фонду. 

На сайті головного сервісного центру є сервіс яким ви можете користуватися та провести всі розрахунки, які вам будуть потрібні при реєстрації транспортного засобу. Перша реєстрація, перереєстрація і таке інше.

Слід зазначити, що платіж до пенсійного фонду здійснюється лише під час першої реєстрації транспортного засобу в Україні – він поширюється як на нові авто, так і на машини з пробігом, привезені з-за кордон. 

Всі транспортні засоби, які вперше реєструються на території України незалежно від того новий транспортний засіб чи вже використаний в іншій державі, всі транспортні засоби легкові в любому випадку сплачують збір в пенсійний фонд. 

Спеціалісти зазначають, що об'єктом оподаткування у такому разі є вартість транспортного засобу. Фахівці пояснюють, що чим дорожчий автомобіль, тим вища сума відрахувань до пенсійного фонду. 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: