НОВИНИ ГРАД » Новини » «Си Бриз – 2021» стартуют в Одессе

«Си Бриз – 2021» стартуют в Одессе

«Си Бриз – 2021» стартуют в Одессе
Читати grad.ua у  

Участие в маневрах примет 31-а страна. Будут задействованы более 30-ти кораблей, катеров и судов, до 30-ти самолетов и вертолетов, до 5-ти тысяч военных, 50 единиц вооружения и военной техники. Цель мероприятия – подготовка штабов и подразделений ВМС Вооруженных сил Украины к выполнению задач по назначению в соответствии со стандартами и процедурами НАТО.

Алексей Неижпапа, Командующий Военно-морских сил ВСУ, контр-адмирал:

Під час проведення навчань Сі Бріз буде здійснюватися самооцінка за стандартами НАТО двух патрульних, катерів типу Айленд (ето Славянськ і Старобельськ). Буде проведена самооцінка 10ї штурмової роти морської піхоти за стандартами НАТО. І пройде підготовка наглядової команди, теж саме 81го загону борьби ПДСС за стандартами НАТО. Що стосується залучення техніки – ми залучаємо всі компоненти, які є в складі військогво-морських і майбутні сили й засоби, які зайдуть до складу ВМС в ближайший рік. Це безпілотний комплекси і системи берегового ракетного комплекса «Нептун».

Половину личного состава, который будет задействован в учениях, составят именно украинские военные. Планируется задействовать: 24 единицы кораблей и катеров, 17 самолетов, десятки единиц вооружения и военной техники, а также полторы тысячи человек личного состава.

Кайли Ганг, капитан первого ранга, заместитель командира 65 оперативной группы:

Навчання СіБріз надзвичайно велика можливість для всіх, не лише для країн які межують, або мають вихід до Чорного моря, а і для нашіх портнерів. І звичайно тому ми маємо можливість залучити і більше країн, і більше підрозділів. Не лише військово-морські. Тому буде долучатися і сухопутні, і повітряні, і сили спеціальних операцій, і водолазні компоненти. Будуть здійснюватися навіть судно-підйомні роботи.

Учения охватят достаточно большой район на юге Украины и пройдут в Одессе, Очакове, на Днестровском лимане, на Кинбурнской косе, островах Змеиный и Первомайский, в дельте реки Дунай и других районах.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: