НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » В Одесі судитимуть за фальшиві посвідчення водія

В Одесі судитимуть за фальшиві посвідчення водія

В Одесі судитимуть за фальшиві посвідчення водія
Читати grad.ua у  

В Одесі судитимуть 7 учасників злочинного угруповання за фактом виготовлення та збуту в Україні посвідчень водія.

Наслідком встановлено, що з 2020 року по травень 2022 року в Одесі діяла організована злочинна група, яка спеціалізувалася на виготовленні підроблених посвідчень водія, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, карт водія та свідоцтв про закінчення закладів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв.

Для використання у злочинній діяльності реальних реквізитів документів, таких як номер, серія та дата видачі організатор отримував відповідну інформацію від осіб, які мали доступ до реєстрів єдиної інформаційної системи МВС та передавав своїм спільникам.

Замовлення ділки отримували через спеціально створений веб-сайт у мережі Інтернет та облікові записи в соціальних мережах. Для отримання оплати за підроблені посвідчення водія та передачі їх клієнтам учасники «схеми» користувалися послугами пошти, зокрема покупець, отримуючи посилку з підробленим посвідченням водія, здійснював оплату, використовуючи функцію «накладений платіж».

Сфальшовані документи коштували «клієнтам» від 4 до 9 тис. гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили технічне обладнання для виготовлення підроблених документів, заготівлі та бланки посвідчень водія, голографічні плівки, банківські картки.

Правоохоронці задокументували 150 епізодів підробки документів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: