НОВИНИ ГРАД » Статті » Коли треба збивати температуру дитині?

Коли треба збивати температуру дитині?

Читати grad.ua у  

Температура тіла в дитини може підвищитися з багатьох причин. Саме тому в аптечці завжди мають лежати жарознижувальні та знеболювальні препарати, що відповідають віковій категорії. За посиланням https://apteka911.ua/ua/drugs/paratsetamol-d2238 у МІС Аптека 9-1-1 ви знайдете різні варіанти найбільш затребуваного препарату для боротьби із жаром — парацетамолу. Проте спочатку треба дізнатися про особливості прийому.

Когда нужно сбивать температуру ребенку?

Чи завжди треба давати ліки при підвищенні температури?

Поширена хибна позиція серед молодих батьків — давати сиропи чи пігулки малюкові одразу, як тільки помітили підвищену температуру, навіть якщо це 37,2°C. Проте варто розуміти, що гіпертермія — природна захисна реакція організму, завдяки якій активуються важливі механізми імунітету.

Сучасні педіатри впевнені: коли в дитини температура до 38,5°C і вона нормально переносить цей стан, вживати лікарські засоби не варто. Якщо вдаватися до постійного прийому парацетамолу чи ібупрофену, можна заважати організму у виробленні антитіл до хвороби.

Підвищення температури точно не є приводом для паніки, адже тривожність батьків завжди передається дітям, а відтак упоратися із захворюванням буде значно складніше. Гіпертермія допомагає боротися з вірусами та бактеріями, і в дітей цей симптом трапляється частіше, ніж у дорослих, адже організм тільки адаптується до навколишнього світу.

Ситуації, в яких потрібно знижувати температуру

Інколи дії повинні бути дуже швидкими, і приймати рішення доводиться навіть до приїзду швидкої допомоги. Отже, жарознижувальні препарати потрібні, якщо:

  • температура вище 38,5°C;
  • малюк почувається дуже погано, складно переносить гіпертермію (в тому числі температуру менше ніж 38°C);
  • підвищення залишається протягом 3–5 днів;
  • вік дитини становить менш ніж три місяці;
  • в анамнезі є схильність до судом та захворювань нервової системи.

Найправильніша ситуація — дослухатися до порад лікаря та робити лікування комплексним. Препарати парацетамолу в першу чергу спрямовані на боротьбу із симптомами, але важливо діагностувати причину захворювання. Також під час гіпертермії не менш принципово забезпечити прохолоду в приміщенні, водний режим, відпочинок, достатнє зволоження повітря. Тоді всі проблеми зі здоров’ям малюка минуть швидко та без ускладнень.




Схожі новини

Коментарі