НОВИНИ ГРАД » Статті » 5 популярних міфів про інтерферони

5 популярних міфів про інтерферони

Читати grad.ua у  

Як допомогти організму у боротьбі з вірусними інфекціями? Серед найпоширеніших рекомендацій лікарів можна натрапити на прийом препаратів інтерферону. Великий вибір лікарських засобів цієї групи ви знайдете за посиланням: https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/interferonyi. МІС apteka911 допоможе у пошуку найрізноманітніших препаратів, у тому числі інтерферонів.

5 популярных мифов об интерферонах

Міф перший: інтерферони вбивають віруси

Ці ліки дійсно можуть сприяти швидкому одужанню, проте не через знищення вірусів. Принцип їхньої роботи такий:

  • знизити синтез вірусу за рахунок хімічних реакцій, що блокують РНК та ДНК, що містять інфекцію;
  • призупинити чутливість сусідніх клітин до вірусів;
  • зменшити швидкість поширення хвороби.

Таким чином, препарати є помічником для організму.

Міф другий: ці ліки призначають тільки при ГРВІ.

Насправді спектр застосування препаратів інтерферону набагато ширший, ніж лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій. Засіб може знадобитися при розсіяному склерозі, герпесі, гепатиті, онкологічних та гінекологічних захворюваннях, імунодефіциті.

Міф третій: інтерферон можна приймати постійно.

Використання препарату допустиме у профілактичних цілях у період підвищеної захворюваності. Проте безконтрольний прийом ліків без призначення лікаря неприпустимий. Така практика призводить до того, що природний інтерферон, який виробляється людським організмом, перестає вироблятися. Як результат – зворотний ефект, тобто не підвищення, а зниження імунітету.

Міф четвертий: ліки починає діяти відразу після прийому

Від імуностимулятора не слід очікувати миттєвого ефекту. Як правило, повноцінний захист препарат починає забезпечувати приблизно через 4 години після прийому.

Міф п'ятий: інтерферон неефективний

Можна по-різному ставитися до лікарських засобів цієї категорії, проте очевидно одне: з допомогою підвищують концентрацію в організмі білка, який буде необхідний боротьби з вірусами. Природний захист під час хвороби поступово знижується, а спеціальні препарати допомагають підтримувати високий вміст інтерферону.




Схожі новини

Коментарі