НОВИНИ ГРАД » Статті » Коли молочниця це привід звернутися до лікаря?

Коли молочниця це привід звернутися до лікаря?

Читати grad.ua у  

Статистика свідчить, що 75% жінок хоча б одного разу хворіли на молочницю. Дане гінекологічне захворювання провокується грибком роду Candida і супроводжується сирними виділеннями та свербінням в області піхви.

У процесі лікування слід використовувати спеціальні препарати, багато з яких ви знайдете за посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/lechenie_molochnitsyi у медичній інформаційній системі apteka911. Проте варто розібратися, чи можна лікувати молочницю самостійно та у яких випадках потрібно йти до лікаря.

Когда молочница — это повод обратиться к врачу?

Проблема діагностики молочниці

Лікування вагінального кандидозу потрібне лише за наявності симптомів. Важливий момент: ознаки молочниці можуть збігатися із симптоматикою багатьох інших захворювань. Саме з цієї причини при підозрі на кандидоз краще відразу звернутися до лікаря. Якщо ж симптомів немає, наявність грибка як такого не є приводом для занепокоєння – у незначній кількості він міститься в організмі навіть цілком здорової людини.

Чому важливо не займатися самолікуванням? За незнанням ви можете переплутати молочницю з іншими захворюваннями та застосовувати невідповідні ліки (або помилитися із тривалістю терапії). Як результат – проблема не зникне, а лише посилиться.

Чому потрібно лікувати молочницю?

Кандидоз зазвичай не просто самостійним захворюванням, а наслідком ослаблення імунітету, неправильної гігієни чи прийому специфічних препаратів (зокрема антибіотиків і протизаплідних таблеток). Як би там не було, небезпека молочниці полягає в:

  • неприємні симптоми (свербіння, печіння, виділення), що негативно впливають на психоемоційний стан;
  • ризик переходу в хронічну форму, коли проблема з'являється при найменшій застуді або іншому факторі, що провокує;
  • ймовірність наявності інших хвороб, у тому числі ендокринного генезу.

З одного боку, молочниця не є надто серйозною проблемою. Але з іншого — ігнорувати симптоми в жодному разі не можна. Це завжди привід задуматися про загальний стан організму, пройти комплексну діагностику та розпочати коректне лікування. На прийомі гінеколог візьме мазок та направить матеріал на дослідження до лабораторії, щоб встановити чи виключити факт наявності грибкової інфекції.




Схожі новини

Коментарі