НОВИНИ ГРАД » Новини » Безкоштовна акція «Перевір родимку» пройшла в Одесі

Безкоштовна акція «Перевір родимку» пройшла в Одесі

Безкоштовна акція «Перевір родимку» пройшла в Одесі
Читати grad.ua у  

В одній з одеських поліклінік в останню декаду серпня провели акцію з обстеження родимок. Усі бажаючі могли безкоштовно пройти дерматоскопію та отримати консультацію лікаря-дерматолога.

Оскільки Одеса знаходиться на півдні влітку тут спекотно і сонячно, то дуже важливо стежити за станом родимок і появою нових, пояснює дерматовенеролог Людмила Порохова.

Найчастіше родимки – це доброякісні утворення. Але якщо вони раптом починають змінювати розмір, форму або колір, то до цього явища потрібно поставитися дуже серйозно, тому як такі зміни можуть бути небезпечними.

Первинне обстеження можна провести самостійно – стати перед дзеркалом і подивитися, чи не з'явилися нові родимки. У скринінгу також можуть допомогти і близькі люди.

Для того, щоб не допустити виникнення меланоми, варто уникати перебування на сонці в денні години. Небезпеку також становлять родимки, які розташовані у невдалому місці – які легко можна зачепити та подряпати. За найменшої підозри, що з родимкою щось не так, – варто звернутися за консультацією до фахівця.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: