НОВИНИ ГРАД » Статті » Препарати проти печії та особливості їх застосування
Препараты против изжоги и особенности их применения
Читати grad.ua у  

Основна причина печії – шлунковий рефлюкс, тобто закидання невеликої кількості частково перевареної їжі зі шлунка в стравохід, внаслідок чого відбувається подразнення шлунковим соком та кислотою слизової оболонки стравоходу. Печія може виникати як самостійно, внаслідок неправильного харчування або перекушування «на ходу», так і сигналізувати про захворювання шлунково-кишкового тракту.

У відділеннях аптеки «Бажаємо здоров'я» доступні препарати проти печії, які швидко та ефективно позбавлять неприємного відчуття, а також засоби для лікування основної причини нападів. На сайті розроблено фільтри для зручного пошуку. Доставка здійснюється у відділення аптек «Бажаємо здоров'я» у вашому місті.

Причини печії

Якщо печія з'являється рідко або після певного типу їжі (найчастіше гострого, солоного, м'ясних жирних страв, смаженого тощо), то позбутися її можна дієтою з винятком «важких» багатокомпонентних страв та переїдання. Часті печії з епізодами понад 2-3 рази на місяць можуть говорити про низку захворювань. Провокувати її можуть:

  • Підвищена кислотність шлунка.
  • Гострий та хронічний гастрит, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки.
  • Вроджені чи набуті патології шлунка.
  • Онкологічні захворювання.
  • Зайва вага та ожиріння.
  • Тривалий прийом агресивних для шлунково-кишкового тракту медпрепаратів, наприклад, аспірину.

Печія може турбувати жінок у другому та третьому триместрі вагітності. У цьому випадку патології немає, а напади виникають, тому що плід чинить тиск на шлунок. Зазвичай після пологів це явище проходить без наслідків та рецидивів.

Варто відзначити, що відчуття печії можуть нагадувати напади стенокардії, але в такому випадку вони супроводжуватимуться болями, що давлять, у грудній клітці, що іноді віддають в руку або спину, підвищенням артеріального тиску. При частих нападах печії необхідно звернутися до гастроентеролога та пройти обстеження.

Препарати від печії

Ліки від печії переважно ефективні при рідкісних, що виникають після прийому «важкої» їжі епізодах.

Такі препарати можна розділити на групи:

  • Антацидні засоби. До цієї групи входять препарати, які нейтралізують соляну кислоту. Вони можуть бути у вигляді суспензій, таблеток або капсул, а також гелю у саші. Ці кошти діляться на всмоктуються та невсмоктуються. Другі проходять через організм транзитом та підходять для тривалого застосування.
  • Інгібітори протонної помпи чи антисекреторні препарати. Вони пригнічують вироблення соляної кислоти, приймають їх зазвичай курсами призначення лікаря. Не є «швидкою допомогою» для одноразових епізодів печії.

Для профілактики проблеми слід відрегулювати режим харчування, дотримуватись дієти, пити не менше шести склянок чистої води на день і стежити за своєю вагою.




Схожі новини

Коментарі