НОВИНИ ГРАД » Статті » Переваги гри на піаніно

Переваги гри на піаніно

Читати grad.ua у  

У багатьох із вас чи ваших знайомих вдома стоїть піаніно, а у шкільних музичних класах, напевно, є рояль. Ці досить звичні у нашому побуті інструменти об'єднані загальною назвою "фортепіано".

"Фортепіано" - це клас інструментів, а "піаніно" - конкретний клавішний інструмент із вертикальною декою. Інакше кажучи, всяке піаніно – це фортепіано, але не всяке фортепіано – піаніно. Спільне у них - спосіб вилучення звуку за допомогою клавіш, струн та молоточків.

Переваги гри на піаніно

Піаніно – це поліфонічний інструмент!

Найбільша перевага піаніно перед іншими музичними інструментами - його поліфонічність - можливість зіграти декілька нот одночасно. Така універсальність - суттєва перевага, коли мова йде про сольний виступ музиканта. На піаніно можна зіграти пісеньку та симфонію, виконати оперу та п'єсу, написану для скрипки чи арфи. Звичайно, в перекладі для фортепіано музика звучатиме трохи інакше. Наприклад, у порівнянні зі звучанням оркестру вона втратить яскравість і різноманітність фарб, але це буде та сама музика. І, сидячи за піаніно, можна познайомитись самому та познайомити інших практично з будь-яким музичним твором. Ви можете виконувати твір без необхідності залучення інших інструментів.

Але переваги гри на піаніно на цьому не закінчуються:

  • добре розвиває гармонійний слух - це дозволяє нам сприймати музику інтервалами, акордами та їх послідовностями;
  • покращує поставу та координацію рухів;
  • покращує інтелектуальні здібності - розвиває логічне мислення, тренує увагу. Гра на будь-якому музичному інструменті розвиває спритність рук, що покращує функціональні можливості мозку;
  • легко вчити теорію - навчання грі на піаніно закладає всі основи нотної грамоти, що надалі полегшує опанування грі на інших інструментах;
  • найбільш наочний інструмент - дає повну візуалізацію клавіатури.

Де придбати піаніно?

Шукаєте надійне, якісне, довговічне піаніно? Купити інструмент у Києві можна в одному з магазинів “Комора”, офіційного дистриб’ютора компанії Steinway & Sons в Україні. Тут ви маєте можливість особисто протестувати виставкові зразки, відчути їх звучання та зробити вдалий вибір. В “Комора” представлені піаніно Steinway, Boston та Esse - стильні, вишукані, ергономічні інструменти, виготовлені тільки з натуральних матеріалів. Піаніно доступні у різноманітних розмірах, кольорах, оздобленнях. Кожне з них - втілення стандарту якості у світі фортепіано.

Завітайте до магазинів “Комори” у Києві! Тут ви знайдете інструменти найвищої якості, як для професійних музикантів, так і для початківців та просто шанувальників музики - прихильників фортепіанного мистецтва.





Схожі новини

Коментарі