НОВИНИ ГРАД » Статті » Чим хороші акустичні гітари Martin і як вибрати відповідний інструмент

Чим хороші акустичні гітари Martin і як вибрати відповідний інструмент

Читати grad.ua у  

Гітари цього бренду – фаворити серед інших марок. Компанія була створена ще 150 років тому. У процесі цього часу виробником було створено багато відкриттів у сфері звуку. Загалом акустичні гітари Martin вважаються справжніми ветеранами, які здійснили революцію в галузі музики.

Ці інструменти швидко стали популярними. І не так просто. Вони наділені добрими звуковими якостями. Такі гітари залишаються популярними й досі. Ними користується більше музикантів. Компанія Martin випускає безліч нових та досконалих інструментів.


акустические гитары Martin

Інші переваги гітар Martin

Ці інструменти – законодавці стандартів у світі музики. А ще:

  • Мають неймовірне і чудове звучання.
  • При виготовленні були задіяні високі технології та якість.
  • Серед моделей присутні різні варіанти дизайну (від класичних і до унікальних і сучасних).
  • Є великий вибір акустичних інструментів для багатьох жанрів та рівня майстерності під час гри.
  • Серед асортименту є як інноваційні рішення, так і більш традиційні.

Як визначитися з вибором акустичної гітари та не помилитися: загальні поради

Серед великої кількості акустичних гітар у Києві вибирати конкретну модель часом складно навіть досвідченим музикантам. Цей інструмент підбирають за індивідуальними перевагами. І не менш важливо оцінювати не лише його характеристики, а й саме звучання.

Тому дуже важливо купувати інструмент у справжньому музичному магазині (такому, як "Гітарний дім"). Однак перед остаточною покупкою необхідно потримати гітару в руках і трохи пограти на ній. В ідеалі фахівці рекомендують дотримуватися наступних порад при виборі:

  • Виділити певну суму для придбання . Від цього залежить, наскільки якісний інструмент вдасться придбати. З приблизною вартістю краще розібратися заздалегідь. Але це зовсім не означає, що для навчання потрібно вибирати найдешевший інструмент. Якщо можна виділити на покупку більшу суму, можна вибирати як першу і дорогу гітару. Такий інструмент обов'язково прослужить багато років.
  • Врахувати характеристики. При виборі гітари не зайвим буде оцінити її властивості. Зокрема: вага, орієнтацію, розмір, кількість ладів, кількість струн та їх матеріал тощо.
  • Визначитись з матеріалом виготовлення. Усі гітари виготовляються з дерева. А верхня частина деки та її бічні сторони можуть бути створені з різних матеріалів. Також слід зважити, що кожна порода видає свій унікальний звук. Наприклад, якщо це ялина, вона має глибшу мелодію. А також часто застосовують клен та палісандр (особливо для бічних деталей). І звук у них також різний. Щоб його перевірити, важливо лише потримати інструмент у руках.
  • Оцінити якість складання . Це ще один важливий момент і здійснити його важливо, перш ніж купувати інструмент. Потрібно подивитися і на товщину корпусу. Вона має бути досить вагомою, інакше гітара буде надто крихкою. Інструмент слід взяти в руки і потримати наче при грі. Це допоможе оцінити стан грифу та переконатися в його рівністі. А якщо він приклеєний до корпусу - важливо передбачити відстань між струнами і ладом. В ідеалі цей параметр не більший за 0,04-0,05 см.

Вибір акустичної гітари – процес складний та має безліч нюансів. Загалом інформація вище розрахована для новачків і її для них цілком достатньо. А такі гітари, як від бренду Martin підходять як для досвідчених та професійних, так і для музикантів-початківців. Важливо тільки правильно вибрати інструмент, який буде дуже довго.




Схожі новини

Коментарі