НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » В центрі уваги » Сніг, вітер і до всіх неприємностей погоди – «платіжка»!

Сніг, вітер і до всіх неприємностей погоди – «платіжка»!

Читать grad.ua в  

Можна було б вдаритися у спогади. Ну, скажімо, як ще в довоєнні роки, – це я не про Другу світову, про сьогодення сьогоднішнє, – нагадати одеситам про те, що практично щорічно наприкінці осені – на початку зими на місто накривали вітер, сніг, а потім – ожеледь.

Розповісти про героїчні зусилля «комунальників», «електриків», «шляховиків» і «тепловиків», які в усю цю негоду, робили інколи неможливе, щоб городяни були зі світлом і теплом. Ну, і можливістю дістатися до роботи.

Переконаний, що й сьогодні люди працюють, як тоді. А, може, і ще завзятіше.

Я про інше. Не хотілося б повертатися до літньої теми, але змусила «платіжка». Першу, – літню, – я отримав від КП «Теплопостачання міста Одеси». Там було зазначено, що я, як користувач АГВ, зобов'язаний сплатити певну суму для підтримання обслуговування будинкових інженерних мереж, що постачають тепло, а окремо штраф за минулий рік. Штраф був, – якщо пам'ять не зраджує, щось 1400 гривень. Зателефонував.

Поцікавився: а який стосунок моє індивідуальне опалення має до КП «Теплопостачання міста Одеси»?

Відповіли: прямий. «Парадні» опалюються – це раз. Усередині будинку проходять труби – це два. Сказав, що батареї в «парадних» нашого будинку відрізали від труб, що подають гарячу воду, вже років п'ять тому. Від труб, які проходять усередині стін, – не залежу. То, за що платити?

Мені жорстко пояснили, що є законодавство, яке регламентує роботу ЖКГ, а там сказано, що теплопостачальні організації можуть вимагати оплату і з власників АГВ. Тут моя співрозмовниця зробила фатальну помилку. Бо в усіх законодавчих актах, присвячених ЖКГ у нашій країні, зазначено, що відношення між тим, хто надає послуги, та одержувачем цих послуг обов'язково має бути укладено ДОГОВІР! І самодіяльність із присвоєнням розрахункового рахунку клієнту, який не є клієнтом, – це крок до корупції. Бо чому я маю платити організації, з якою мене нічого офіційно не пов'язує?

На цьому, здавалося, суперечка закінчилася. Наївна я людина! Наші бюрократи, якщо захочуть вибити з обивателя гроші, підуть на будь-які хитрощі. Так вийшло. Цього разу аналогічну цифир отримав не на якомусь там папірці, а через ГЕРЦ!

Не знаю, на що розраховують управлінці КП «Теплопостачання міста Одеси», але й цього разу повторюю вже сказане ще минулого літа. Я розумію, що у підприємства серйозні труднощі. Що за газ, фактично, платить місто, бо борги за тепло величезні.

Але в нинішній ситуації вимагати вирішення фінансових проблем у населення, більшість якого стрімко котиться до злиднів, згадану вище проблему не вирішить. Як на мене, так чергова спроба хитрістю розвести недосвідченого квартиронаймача на гроші.

Хочу нагадати, що з 1 січня 2024 року ми платитимемо «газовикам» данину за обслуговування труб, через які газ іде у квартири. Але там одразу сказали, що цьому передуватиме укладення договору між постачальником послуги та отримувачем. Теж викачування «бабок» ні за що, але принаймні, ці хлопці шанують Закон.

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі