НОВИНИ ГРАД » Новини » Нова платіжка за газ: що необхідно знати споживачеві
Нова платіжка за газ: що необхідно знати споживачеві
Читати grad.ua у  

Новий рік принесе українцям додаткову статтю розходів при отриманні комунальних послуг. Мова йде про додаткову, вже третю за рахунком платіжку за газ, а саме на обслуговування газових мереж у середині багатоповерхового будинку. Деталі цього кроку уряду пояснив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Мова йде про обслуговування газових мереж, які не входять в повний перелік того, що повинна виконувати управляюча компанія, або звичайний ЖЕК, тому що це – ліцензійний вид діяльності, тому обслуговування газових мереж, всіх цих переходів, це повинно бути окремою послугою. Це повинні виконувати ліцензійні компанії, які мають прямі ліцензії на виконання цих робіт, в тому числі і так звані облгази.

У цю послугу буде входити в першу чергу періодичний огляд труб, згідно з встановленими термінами та перевірка цих мереж на різні відхилення від технічної норми.

Експерт також прокоментував, що до приблизних додаткових витрат, які очікуватимуть споживачів.

В середньому платіжка за обслуговування газових мереж обійдеться до 300-т гривень на одне домогосподарство.

Щодо порядку заключення договорів на дану послугу, він лягає на плечі самих мешканців багатоквартирного будинку.

Зобов’язаність щодо підписання договорів, находження компаній, яка буде обслуговувати і таке інше лягає на плечі співвласників багатоквартирних будинків, простіше, коли у вас є ОСББ і ЖБК, коли є людина, яку співвласники визначили головою правління ОСББ, вона повинна займатись цим питанням, знайти компанію, підписати договір і слідкувати за тим, щоб ці послуги надавались.

Потрібно наголосити, що чітких термінів запровадження нововведення наразі немає, адже поки ще не врегульована нормативно-правова база. Проте нацрегулятор працює над узгодженням усіх нюансів.


Схожі новини

Коментарі