Субсидії – нові правила

Субсидії – нові правила
Читать grad.ua в  

Люди жебракують. Не треба бути скрупульозним економічним експертом, щоб пояснити причини цього явища. війна. Цим все сказано. Втім, деякі сперечальники обов'язково наведуть приклади зворотного становища у такій ситуації.

Я знаю. Читав, наприклад, роман Ремарка «Земля обітована». Літературний герой потрапив у середині 1944-го до США з розореної виючої Європи. І шокувався, побачивши за окремою стійкою в аптеці майже півсотні сортів «мороженого». У Штатах та в аптеках продавали «хот-доги» та «морожене».

Гаразд. Дамо історію в спокої. Повернімося до України. Центральні ЗМІ опублікували новий порядок отримання субсидій. Викладу його «суконною мовою плаката», так би мовити.
Отже,

по допомогу на оплату комунальних послуг тепер потрібно звертатися до Пенсійного фонду України.

Субсидію призначають залежно від складу домогосподарства, і навіть доходів його членів. У ПФУ пояснили, як наразі визначають склад домогосподарства.

Якщо субсидію на оплату комуналки просять власники житла, то беруть до уваги всіх зареєстрованих у цьому домогосподарстві людей. Якщо ж субсидії потребують орендарі або ВПО, то вважають осіб, які фактично проживають у квартирі чи будинку.

При призначенні субсидії враховується сукупний прибуток всіх членів домогосподарства. Крім того, субсидію призначають лише на обсяги споживання, що відповідають соціальним нормативам. Все, що спожито понад нормативи, оплачується повністю.

Тут варто звернути увагу на останню пропозицію: все, що вище за нормативи оплачується вже не з субсидій.

Тепер про суму суми субсидій. Цитую:

За житловими субсидіями щотижня додатково звертається приблизно 15-20 тисяч домогосподарств. На відповідні потреби бюджетом цього року передбачено 37,9 мільярда гривень. На 2023 рік закладають приблизно аналогічні показники, які дають змогу забезпечити повноцінне фінансування житлових субсидій для українців.

З 1 січня 2023 року призначатиме, нараховуватиме та виплачуватиме субсидії та пільги Пенсійний фонд. Середній розмір субсидій становитиме 1700-1800 гривень на місяць. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Розрахунок субсидій відбувається виходячи з доходу за перший, другий квартал, що передують тому кварталу, коли людина звертається. Це обумовлено податковою звітністю, яка сьогодні перебуває у нашій країні. Розрахунок субсидій залежить від кожного домогосподарства.

Я сумно подивився на рахунки, отримані від «газівників» та «електриків». Як на мене, так їх сплатити цією «середньою» сумою точно неможливо. Не кажучи вже про те, що нічого путнього з їжі за дрібницю, що залишилася в гаманці, точно не купити.

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: