Новини Одеси 11.06.2024

Головні новини Одеси за 11 червня 2024 року

В Одеській області затримали торговця зброєю. Чоловік продавав гранати та інші боєприпаси. Йому загрожує до 7-ми років позбавлення волі.

Ще одного чорного зброяра затримали в Білгород-Дністровському районі - він продав незнайомцю пістолет і дві гранати.

Неодназначна ситуація сталася в одному з ТЦК Одеси. Лікарів швидкої допомоги, які приїхали за викликом - затримали в ТЦК. І, як кажуть самі медики - визволити колег вдалося після сутичок і тільки після того, як одразу кілька бригад з увімкненими сигналами приїхали до будівлі військкомату. Співробітники швидкої стверджують, що проблема набагато глибша - люди не розуміють, коли і хто отримає бронь. А керівництво досі не дає однозначної відповіді на це питання. Поліцейські встановили й опитали свідків та очевидців. Деяких з учасників інциденту запросили до відділку поліції, де з ними працюють правоохоронці. 
Військовою прокуратурою Південного регіону за фактом конфлікту розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 4-ї статті 296 Кримінального кодексу України - хуліганство.

Серцево-судинні захворювання тримають першість серед причин смертності у всьому світі, у тому числі й в Україні. Серед них інсульт – гостре порушення мозкового кровообігу. Які фактори спричиняють розвиток хвороби, які симптоми інсульту, скільки часу є для того, щоб допомогти людині, а також про доступність тромболітичної терапії в ефірі телеканалу Град розповів лікар-невролог Денис Тімаков.

Інсульт як хвороба «молодшає», констатують фахівці. І хоча у групі ризику знаходяться люди від 50-ти років, захворювання може проявитися і у більш молодому віці.

В Одеській області припинили контрабанду чорної ікри. 8 кг делікатесу виявили в рейсовому автобусі, який прямував до Молдови. Водія затримали.

Продавав неіснуючі товари - в Одесі затримали шахрая, який вигадав нехитру схему заробітку і за кілька днів ошукав 13 осіб.

Наше здоров’я в багато чому залежить від якості продуктів, які ми вживаємо. А щоб бути впевненими, що продукт не нашкодить, треба придивлятися до його складу, і дуже уважно. Працівники Держпродспоживслужби повідомляють, що є випадки, коли існує навіть розбіжність в перекладі інформації з мови виробника на українську. І наводять приклад: державною мовою зазначено про відсутність в продукті цукру, а відповідно до інформації виробника, цукор там міститься. До Всесвітнього дня безпеки харчових продуктів наші кореспонденти обговорювали це питання з фахівцем.

Багато питань у споживачів виникають щодо пальмової олії, яка зараз входить до складу багатьох продуктів – бо вона дешевше, ніж багато інших видів олій. Чи небезпечно її вживання? Як говорить фахівець, тут є певні нюанси.

Екологи підрахували збитки, які були завдані навколишньому середовищу внаслідок влучання ворожих шахедів в будівлю агропідприємства в Одеській області 21-го квітня.

40 рятувальників гасили масштабну пожежу в центрі Одеси - на 1-му поверсі житлового будинку горіло кафе, мешканців і відвідувачів евакуювали, ніхто з них не постраждав.

Рівень підроблених гривневих банкнот в Україні майже у вісім разів нижче, ніж європейської валюти у країнах евросоюзу – повідомляють у Нацбанку. За роки повномасштабної війни показник фальшивок не збільшився.

Хобі – вчитися, читати наукову літературу і довідники. Чи часто можна таке почути про дитину? Але саме таке захоплення – поповнювати свою скарбницю знань – в учня одеського ліцею Артема Пастощука.

На небі засяє нова зірка. Цікава астрономічна подія невдовзі очікує на жителів Землі. Нове світило можна буде побачити неозброєним оком. У неофіційне, але романтичне свято – день пошуку нової зірки - новинами з космічного світу з кореспондентами Граду поділився голова Одеського астрономічного товариства Михайло Рябов.

Кохана, я подарую тебе зірку і дам їй твоє ім’я. Саме так іноді говорять романтики. Але, якщо б їхні кохані мали знання з астрономії, то одразу б заперечили – імена людей зіркам не дають.

Їхня праця часом лишається непоміченою, однак саме вони створюють домашній затишок. На початку червня відзначається День домогосподарки і домогосподаря. Ми запитали в одеситів, скільки часу приділяють хатнім клопотам і наскільки це важка праця, чи потребують ті, хто зайнятий домашнім господарством відпочинку?

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі