Новини Одеси 03.05.2023

Новини Одеси 03.05.2023
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

Проти керівника Одеського обласного військкомату співробітники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання посадовим службовим становищем під час призову військовозобов'язаних.

В Україні запрацював Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти – повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Економіка – як дзеркало подій, що відбуваються в країні. Під час війни, яка триває вже понад рік, понад 7 мільйонів українців опинилися за межею бідності.

Вночі армія РФ випустила по Україні 26 ударних дронів, українські захисники знищили 21 із них.

В Одесі судитимуть інформаторів, їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Можливість очного навчання у школах – першочергове питання під час підготовки до наступного навчального року. Українські школярі вже понад три роки почастішають вдома за гаджетами і сьогодні необхідно змінити підхід до освіти, зазначають фахівці освітньої галузі.

Притулки фінансуватимуться, зокрема, і за рахунок депутатських фондів. За це проголосували депутати на сесії Одеської міської ради. Також серед затверджених питань виділення мільйона гривень на нове обстеження узвозу Марінеско, який почав просідати. Прийняли на засіданні й голосне питання перейменування двох районів.

"Все для фронту, все заради перемоги". Під таким девізом сьогодні працюють і мешкають мільйони українців, як у самій країні, так і за кордоном. Але допомоги вимагають і ті, хто в тилу – переселенці, люди похилого віку, інваліди, а також поранені військові.

Його історія вражає: виконував бойові завдання на передовій на Луганщині, а тепер він у передмісті Одеси. І це про віслюка на ім'я Хаймарс. Яким чином він знайшов притулок у одеситки, як зараз почувається бойовий осел, і яка доля на нього чекає – розкажуть наші кореспонденти.

Одеса виховала безліч талантів, що прославили рідне місто на весь світ. Щороку співробітники Одеського літературного музею приходять на другий християнський цвинтар, аби вшанувати пам'ять відомих письменників та діячів культури, прибрати їхні могили та покласти квіти. Цього разу літературознавці відвідали родичів і перше кохання одеського письменника Валентина Петровича Катаєва.


Події

Зважився на злочин, щоб закрити свій обов'язок. В Одесі затримали розбійника, який напав на 19-річного хлопця та змусив його переказати на свою карту гроші.

На Одещині затримали чоловіка з сокирою, яка під впливом наркотичних речовин намагалася спалити сусідський будинок.

Диктор новин: Віктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: