Новини Одеси 28.07.2022

Новини Одеси 28.07.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

28 липня Україна вперше відзначає День державності. Свято затверджено указом президента 24 серпня 2021 року.

«Доброго вечора ми з України». В Одесі погасили нову марку від Укрпошти.

Із центру на містечко Котовського – електротранспортом, без пересадок. З четверга трамвай номер 7 в Одесі курсує новим подовженим маршрутом – від вулиці Паустовського до Старосінної площі.

Це літо в Одесі відрізняється від попередніх. Два місяці в місті стоїть задуха, і тримається висока вологість практично на рівні 70%. У гідрометцентрі Чорного та Азовського морів кажуть, що найближчим часом така погодна тенденція збережеться.

Не тішить нинішнє літо та Європу. У західних країнах вже кілька тижнів тримається аномальна спека, вирують лісові пожежі, висихають водоймища.

Дві третини літа позаду. У одеситів залишився місяць, щоб встигнути як слід відпочити та розслабитися. Як і де сьогодні можуть відпочити українці – далі у репортажі.

Конкуренцію українським туристам цього року становлять європейці. Через два роки пандемії багато країн Євросоюзу нарешті зняли обмеження на переміщення.

У день української державності великий урочистий концерт відбувся для гостей одеського зоопарку.

Події

Нічна пожежа в Одеському порту. У середу ввечері до служби порятунку надійшло повідомлення про спалах.

Одеські рятувальники щодня виїжджають на виклики щодо пожеж в екосистемах. Найчастіше вони викликані людською безвідповідальність чи необережністю. Спільно із правоохоронцями, пожежники притягують паліїв до відповідальності.

Двоє одеських велосипедистів постраждали внаслідок необачності водіїв. Ще одна ДТП сталася з водієм Тойоти у Малиновському районі міста – він втратив керування автомобілем, травмував двох пішоходів та врізався у стовп.

Диктор новин: Виктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: