НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » «Працевлаштовував» та отримував зарплату: посадовець розробив злочинну схему

«Працевлаштовував» та отримував зарплату: посадовець розробив злочинну схему

«Трудоустраивал» и получал зарплату: чиновник разработал преступную схему
Читати grad.ua у  

Директор одного з комунальних підприємств Білгород-Дністровського району розробив злочинну схему для власного збагачення. Чоловік вирішив по документах оформлювати на роботу до ввіреного йому підприємства людей, які б насправді там не працювали, а їхню заробітну плату привласнювати. Для втілення цього плану він залучив свою знайому. Розповіли у ГУНП в Одеській області.

Жінка підшукувала неосвічених громадян та таких, що потрапили у складні життєві обставини, та, вводячи їх в оману, отримувала у них особисті документи, після чого відкривала рахунки в банківських установах і передавала необхідні дані й документи організатору для «працевлаштування».

Директор підприємства зі свого боку підписував накази про прийняття таких осіб на роботу та обліковував їх «робочий час» для нарахування зарплатні. В подальшому «зароблені» гроші знімались з банківських карток «працівників».

У такий спосіб спільникам протягом шести місяців вдалося оформити на роботу 12 працівників, серед яких прибиральники, двірники, озеленювачі, і заволодіти бюджетними коштами, які виділялись на оплату праці. Загальна сума завданих державі збитків склала понад мільйон гривень.

Правоохоронці повідомили про підозру директору комунального підприємства та його спільниці. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.
Організатору - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років, а пособниці – від п'яти до восьми років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: