НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Українця затримали на території Молдови за підозрою в шахрайстві

Українця затримали на території Молдови за підозрою в шахрайстві

Читати grad.ua у  

39-річного громадянина України, який фігурує в кількох кримінальних справах про шахрайство, сума збитків за якими склала понад мільйон євро, затримали на території Республіки Молдова.

Затриманий, щоб не зазнати кримінального покарання на території України, переховувався в Ізраїлі, потім у Молдові. За оперативною інформацією, там він впровадився в коло місцевих бізнесменів, де представився як людина успішна і процвітаюча в різних сферах. Він пропонував бізнесменам різні вигідні схеми, але, вклавши суми грошей, повідомляв, що угода провалилася, і ухилявся від повернення грошей.

Потерпілий, 39-річний чоловік, повідомив правоохоронцям, що підозрюваний запросив суму в 50 000 доларів під приводом вкладення її у вигідну оборудку з відсотковою ставкою 10% що два тижні, а саме заготівля та реалізація зерна в Болгарії. Але ні відсотки, ні вкладені гроші не були повернуті.

Підозрюваного затримали на 72 години. Згідно з чинним законодавством, винному в такому злочині загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Слідчі заходи провели співробітники слідчого управління «Центр» INI і співробітники кримінального переслідування Інспекції поліції Центру спільно з прокурорами Муніципальної прокуратури Кишинева.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: