НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі затримали іноземця, який замовив вбивство власника столичної клініки

В Одесі затримали іноземця, який замовив вбивство власника столичної клініки

В Одесі затримали іноземця, який замовив вбивство власника столичної клініки та його дружини
Читати grad.ua у  

Поліцейські України та Молдови провели спільну спецоперацію для затримання замовника особливо тяжкого злочину —громадянина іншої країни. У середині вересня оперативники отримали від колег з Директорату по боротьбі з організованою злочинністю Головного інспекторату поліції МВС Республіки Молдова інформацію щодо підготовки до замовного вбивства. Іноземець підшукував кілера, який за 15 000 доларів ліквідує громадянина України.

За кілька днів оперативники ідентифікували потенційних жертв і кілера. Також встановили мотиви та майбутні плани замовника — іноземець хотів заволодіти бізнесом українця, тому після ліквідації чоловіка повинні були вбити його дружину. Зʼясувалося, що до війни замовник орендував приміщення, в якому наразі знаходиться стоматологічна клініка. Після 24 лютого 2022 року він виїхав з України та перестав платити орендну плату, відповідно орендодавець уклав договір із новим клієнтом.

Для того, щоб врятувати життя потерпілим, українські правоохоронці інсценували викрадення та вбивство стоматолога. Кілер пішов на співпрацю з правоохоронцями і під їх контролем вів усі перемовини із фігурантом. Як аванс він отримав 5 000 доларів. Ще 10 000 замовник повинен був надіслати після надання доказів вбивства власника клініки. Гроші передавав через посередників: вони залишали їх у вказаному фігурантом місці, після чого «кілер» отримував повідомлення з координатами.

Завдяки вчасному реагуванню правоохоронців двох країн подружжя вдалося врятувати, а замовника їх вбивства, який у такий спосіб хотів заволодіти їх бізнесом - громадянина іншої країни - затримати.

Правоохоронці також провели обшуки на території Одеси та Києва в осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Фігуранту повідомлено підозру за ч. 1 ст. 14, п. 11, ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує позбавлення волі від 10-ти до 15-ти років або довічне увʼязнення.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: