НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » На Одещині викрили групу осіб, які переправляли ухилянтів за кордон
На Одещині викрили осіб, які переправляли ухилянтів за кордон
Читати grad.ua у  

Як повідомили у поліції, 42-річний житель іншої області, який обвинувачується у серії розбійних нападів та бандитизмі на території Житомирської, Запорізької та Миколаївської областей, переїхавши в Одесу, розробив злочинний план, спрямований на організацію незаконного переправлення «ухилянтів» до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску.

Зловмисник залучив до злочинної діяльності старшого на два роки знайомого одесита та наразі невстановлену особу, що знаходиться за кордоном. Керівник групи підшукував чоловіків призовного віку і переконував їх у тому, що має зв’язки та можливість організувати й здійснити їхнє незаконне переправлення через державний кордон України до Республіки Молдова.

Надалі, за узгодженою домовленістю з одеситом, чоловіки консультували «клієнтів» щодо їхнього подальшого шляху на кордоні України, надавали поради та вказівки щодо дій під час перетинання кордону, і містянин перевозив їх на орендованому автомобілі до іншої області, що межує з Придністров’ям, де з ними вже працював третій спільник, який чекав на території іншої країни.

Такі послуги оцінювалися зловмисниками від 3 500 до 5 000 доларів.

Правоохоронці провели спецоперацію для їх одночасного затримання. Керівника групи затримали в Одесі, а його товариша – безпосередньо під час перевезення ухилянтів до державного кордону України. В обох вилучили автомобілі, мобільні телефони, гроші, отримані напередодні від останніх «клієнтів», та інші речові докази.

Чоловікам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Схожі новини

Коментарі