НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одесі діяв шахрайський кол-центр, зі щомісячним доходом у 200 000$

В Одесі діяв шахрайський кол-центр, зі щомісячним доходом у 200 000$

В Одессе действовал мошеннический колл-центр, с ежемесячным доходом в 200 000$
Читати grad.ua у  

Організатором незаконного бізнесу виявився громадянин Грузії, раніше неодноразово судимий за крадіжки. Фірма працювала під прикриттям торгівлі акціями на одній з інтернет-платформ. Насправді шахраї добували інформацію про громадян України, Молдови, Польщі, Іспанії, Чехії, Італії, США, Об'єднаних Арабських Еміратів, які мають відкриті рахунки в банках, дзвонили їм і пропонували гарний заробіток за мінімальний внесок у біржу.

Потерпілі піддавалися на хитрощі та переказували свої гроші на рахунки зловмисників. Крім того, заволодівши особистими даними жертв, аферисти самі знімали гроші з їхніх карток. Якщо ж люди відмовлялися розкрити свої конфіденційні дані, правопорушники вмовляли їх встановити «захист» на телефон або комп'ютер. Насправді це була програма, яка давала змогу зловмисникам шпигувати за тим, що роблять потерпілі у своєму телефоні, бачити всі паролі й у такий спосіб переказувати чужі кошти на свої рахунки.

Під час обшуків у зловмисників правоохоронці вилучили 65 одиниць комп'ютерної техніки, «чорнові» записи, мобільні термінали, дев'ять автомобілів, близько 40 тисяч доларів доларів та інші докази злочинної діяльності. Організатору та 15 співробітникам шахрайського кол-центру повідомили про підозру, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: