НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » За знущання над братом-інвалідом жителю Ізмаїла загрожує два роки тюрми

За знущання над братом-інвалідом жителю Ізмаїла загрожує два роки тюрми

За знущання над братом-інвалідом жителю Ізмаїла загрожує два роки тюрми
Читати grad.ua у  

Правопорушник потрапив у поле зору правоохоронців наприкінці минулого року через агресивне ставлення до свого рідного брата – інваліда другої групи, з яким мешкав в одному будинку. У стані алкогольного сп’яніння чоловік ображав хворого та погрожував фізичною розправою, зокрема у присутності товаришів, яких приводив до будинку для вживання спиртних напоїв.

Повідомили у Нацполіції Одещини.

Поліцейські тричі складали відносно чоловіка адміністративні матеріали за домашнє насильство, за якими суд притягував порушника до відповідальності у вигляді штрафу, які той сплачував.

Останнього разу поліцейські винесли кривднику терміновий заборонний припис, яким зобов’язали залишити місце проживання та заборонили контактувати з братом. Незважаючи на це, чоловік продовжував навідуватись до брата і сваритися.

Після чергового звернення потерпілого по допомогу до поліції, слідчі розпочали провадження за фактом домашнього насильства за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Зібравши достатньо доказів, поліцейські висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілого.

Тепер кривднику загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до 2-х років.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: