НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Одеські прикордонники затримали 17 «мандрівників»

Одеські прикордонники затримали 17 «мандрівників»

Одеські прикордонники затримали 17 «мандрівників»
Читати grad.ua у  

Прикордонники Подільського загону виявили сімнадцятьох громадян України, які мали намір незаконно потрапити за кордон. Мешканці Рівненської, Донецької, Одеської, Херсонської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей, вирішили незаконно перетнути держрубіж у пошуках нових перспектив. Для цього через мережу Інтернет вони зв’язались з організаторами, які повідомляли, що їм необхідно робити та вказували маршрути руху. За це вони мали заплатити по 1 800 $ з кожного.

Повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Особливість подорожі полягала в тому, що «мандрівники» повинні були доїхати до однієї з залізничних станцій в Одеській області та пішки пройти понад 20 кілометрів до кордону. Небезпечність обраного маршруту подорожні не усвідомлювали. Ділянка держкордону, яку вони сподівалися «штурмувати» знаходиться у так званому придністровському сегменті українсько-молдовського кордону, тож прикордонники в нічний час доби могли сприйняти таку групу осіб за диверсійно-розвідувальну групу ворога.

Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: