НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » 10 уклоністів затримали поблизу кордону з Молдовою

10 уклоністів затримали поблизу кордону з Молдовою

10 уклоністів затримали поблизу кордону з Молдовою
Читати grad.ua у  

Прикордонники Подільського загону викрили двох посібників та одного організатора переправлення осіб через державний кордон, а також 10 чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

На околиці села Ставрова Одеської області, прикордонники зупинили два автомобілі марки Mazda та Volkswagen. За кермом автомобілів були місцеві жителі, а в салоні – п'ять пасажирів, усі громадяни України.

З'ясувалося, що чоловіки з Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Київської та Одеської областей вирішили незаконно потрапити за кордон, щоб уникнути призову на військову службу. Для цього через Інтернет вони зв'язалися із організатором. Він повідомив, що їм необхідно дістатися до залізничної станції, де їх зустрінуть та вивезуть до місця переправлення. За це вони мали заплатити по 4200$ США з кожного.

Ще п'ятеро ухилістів було зупинено на околиці с. Самойлівка на Одещині. Вони йшли у напрямку державного кордону.

Жителі Дніпропетровської та Одеської областей також намагалися незаконно потрапити до Молдови. І теж через інтернет вони зв'язалися з організатором, який надавав їм вказівки та направлення для руху до місця перетину кордону. За це вони заплатили по 2500 доларів США з кожного.

Відносно осіб, які намагалися незаконно потрапити до Молдови, складено протоколи про скоєння ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України».



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: