НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » У причепах з зерном: На Одещині прикордонники затримали 18 ухилянтів

У причепах з зерном: На Одещині прикордонники затримали 18 ухилянтів

В причепах з зерном: На Одещині прикордонники затримали 18 ухилянтів
Читати grad.ua у  

Жителі Харківської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської та Одеської областей, вирішили незаконно потрапити за кордон, щоб уникнути призову на військову службу. Для цього через мережу інтернет вони зв’язались з організаторами, які повідомляли, що їм необхідно робити та вказували маршрути руху. За це «мандрівники» мали заплатити до 5 000 $ США з кожного.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Особливість подорожі полягала в тому, що «туристи» не усвідомлювали небезпеку їхнього маршруту. До місця збору їх довозили у причепах з зерном, дехто чекав вказівок знаходячись у лісосмугах по декілька діб.

Прикордонники постійно відстежують протиправні схеми, виявляють та затримують не тільки «горе мандрівників», а й організаторів та переправників. Так, у вересні цього року за незаконне переправлення осіб через державний кордон України одного з організаторів незаконного бізнесу було засуджено до 5 років позбавлення волі.

Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити до Молдови, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, а самих чоловіків направлено до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.





Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: