НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Мережа фішингових ботів: кіберполіція викрила групу зловмисників у шахрайстві

Мережа фішингових ботів: кіберполіція викрила групу зловмисників у шахрайстві

Кіберполіція викрила групу зловмисників у шахрайстві
Читати grad.ua у  

Правоохоронці викрили шахраїв, які під час зимових блекаутів створювали боти в Telegram та видавали їх за офіційні чат-боти компанії ДТЕК.

Про це повідомляє пресслужба Кіберполіції.

За допомогою фішингових ботів зловмисники дізнавалися про авторизаційні дані для входу в акаунти Telegram (номер телефону і код-підтвердження для входу). Надалі зі скомпрометованих облікових записів вони в автоматичному режимі розсилали рекламу шахрайських каналів, на яких пропонували псевдоінвестиції в різні проекти. Організували схему п’ятеро жителів Одещини, Київщини та один росіянин. До протиправної діяльності аферисти також залучили близько 50 осіб, так званих «дропів», які виконували функцію обготівкування грошей, отриманих як інвестиції.

Зловмисники скомпрометували понад 15 тисяч акаунтів, а від шахрайства під виглядом інвестування грошей – постраждали близько 3 тисяч осіб.

В оселях правопорушників правоохоронці провели обшуки де виявили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки та SIM-картки.

Тепер зловмисникам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі. Трьом учасникам схеми оголошено про підозру, ще двом планується заочне пред'явлення підозри. Правоохоронці встановлюють потерпілих та суму завданих збитків.

&


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: