НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Заробляли на продажі пропагандистських каналів

Заробляли на продажі пропагандистських каналів

Заробляли на продажі пропагандистських каналів
Читати grad.ua у  

В Одесі затримані 3 чоловіки, які торгували доступом до російського телебачення: налаштування придбали понад дві тисячі користувачів.

«Підприємці» продавали налаштування до російських каналів, які пропагують війну та насильство та є забороненими на території України. В ході слідства співробітниками кіберполіції було встановлено, що зловмисники діяли на території Одеси та Одеської області. Вони здійснювали налаштування теле-приставок, супутникового та інтернет-телебачення, плейлистів з каналами мовлення країни агресора і продавали користувачам. Для пропагування своїх послуг зловмисники створювали та адміністрували вебресурси.

Правоохоронці також встановили, що доступ до онлайн-трансляції контенту з пропагандою, фейками та закликами до геноциду українців придбали понад дві тисячі користувачів. Заробіток від такого бізнесу коливався в межах чотирьох тисяч доларів на місяць.

За місцем обшуків було знайдено близько 70-ти ІРТV-приставок, налаштованих та готових до використання, а також комп’ютерну техніку, що використовувалася у протиправній діяльності. Речові докази направлені на експертизу – повідомляють в поліції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: