НОВИНИ ГРАД » Статті » Онлайн-шопінг: переваги та недоліки

Онлайн-шопінг: переваги та недоліки

Читати grad.ua у  

Інтернет-магазини увійшли до нашого життя відносно недавно, особливо якщо порівнювати з офлайн-шопінгом. При цьому вони давно випередили стаціонарні точки продажу за кількістю покупців та обсягами продажу. На це є безліч причин, про які ми зараз і поговоримо.

Онлайн-шопінг: переваги та недоліки

Переваги інтернет-магазину

Давайте розберемо плюси онлайн-шопінгу на прикладі інтернет-магазину побутової техніки та електроніки https://elmir.ua/. Серед переваг варто відзначити:

  • економію часу – щоб замовити товар в магазині Elmir, вам знадобиться зробити всього кілька кліків, тоді як похід у стаціонарну точку продажу може забрати півдня;
  • зручність – жодних черг на касі та очікування продавців-консультантів;
  • економія грошей – ціни в «Елмір» нижче, ніж у більшості стаціонарних магазинів, що ставлять націнку з урахуванням оплати праці персоналу;
  • доставка – більшість інтернет-магазинів пропонують вигідні умови як адресної доставки, так і транспортування товару до відділень компаній перевізників.

Також варто згадати широкий вибір техніки та інших товарів. Яким би не був великим стаціонарний магазин, його не вистачить для зберігання всього асортименту, який пропонує Elmir. Що стосується оплати, в цьому онлайн-шопінг ні в чому не програє офлайн-покупки.

Мінус інтернет-магазинів

Більшість критиків онлайн-покупок одним із головних недоліків такого шопінгу називають необхідність надсилання особистих даних при оплаті карткою. Раніше ризик втратити гроші справді існував, зараз така ситуація виникає один раз на мільйон покупок.

Також серед мінусів можна назвати відсутність можливості «помацати» товар. Однак при офлайн-шопінгу ви дивитеся на вітрину, а купуєте техніку зі складу. Тим більше, під час отримання апарату з інтернет-магазину ви оглядаєте його і потім підтверджуєте покупку. Загалом на цьому недоліки інтернет-магазинів закінчуються. Здається, стає зрозуміло, чому вони такі популярні і у всьому випереджають стаціонарні точки продажу.




Схожі новини

Коментарі