НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » В Одеській області поліцейські викрили групу комп'ютерних шахраїв

В Одеській області поліцейські викрили групу комп'ютерних шахраїв

В Одеській області поліцейські викрили групу комп'ютерних шахраїв
Читати grad.ua у  

18-річний мешканець Білгород-Дністровського району, зі своїм знайомим-однолітком з Одеси та його 40-річним батьком організували шахрайську схему крадіжки грошей із банківських карток українців.

Через спеціально створений чат-бот громадянам розсилалися повідомлення нібито із програми «Дія. Допомога від ООН» з пропозицією отримати від держави 2 200 гривень та посиланням на фейковий сайт, схожий на «Приват 24». Шахрайський веб-ресурс виманював у відвідувачів реквізити їх платіжних карток. Ними надалі користувалися для придбання товару в інтернет-магазинах. Речі, придбані за ці гроші, перепродували.

мошенники

Встановлено, що зловмисники здійснили 40 покупок у різних віртуальних магазинах на загальну суму понад 300 тисяч гривень.

За місцями проживання фігурантів поліцейські провели обшуки та вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, товари, придбані за гроші потерпілих, накладні з поштоматів, де зловмисники отримували посилки, 20 тисяч гривень та 4800 доларів, отримані від продажу речей.

Відкрито кримінальне провадження. За шахрайство підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі – повідомили у прес-службі облполіції.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: