НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Пересувалися трьома групами: на кордоні затримано порушників

Пересувалися трьома групами: на кордоні затримано порушників

Три группы нарушителей задержали на границе
Читати grad.ua у  

У Подільському районі Одеської області прикордонники затримали 14 українців призовного віку, які протягом понад 72 години намагалися пішки дістатися до державного кордону.

Як з'ясувалося, маршрут до сусідньої Молдови чоловікам прокладав адміністратор телеграм-каналу, який планував отримати від 120 до 160 тисяч гривень із кожного з них за допомогу у перетині кордону.

За вказівкою організатора затримані прибули до місця збору на Вінниччині та розділилися на невеликі групи по 3, 5 та 6 осіб, щоб залишатися менш помітними для прикордонників. Однак порушників було виявлено та затримано.

Одна група чоловіків не зупинилася на вимогу прикордонників, через що було здійснено попереджувальні постріли вгору.

Щодо всіх 14 порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 2 статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України). Також ті, хто намагався втекти, притягнуто до відповідальності за статтею 185-10 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимогі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України). Справи направлені до суду.

 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: