НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Степові пожежі в Одеській області: вогонь уже знищив понад 11 000 м²

Степові пожежі в Одеській області: вогонь уже знищив понад 11 000 м²

Степные пожары в Одесской области: огонь уже уничтожил более 11 000 м²
Читати grad.ua у  

Стовп диму спостерігають одесити з різних точок міста. Кількість пожеж на відкритих територіях жахає, повідомляють у ДСНС Одеської області. За минулу добу вогнеборці виїжджали на ліквідацію таких пожеж 42 рази, вогонь знищив понад 11 гектарів.

Зокрема, з учора, майже добу, в селі Латівка, горів очерет і суха трава на площі 4000 м2. Через сильний вітер полум'я швидко поширювалося по всій площі, знищуючи на своєму шляху все живе. На щастя, обійшлося без людських жертв. Такі пожежі дуже складні, адже здебільшого відсутні шляхи під'їзду до осередків загоряння і пожежникам доводиться працювати на відстані, що значно ускладнює оперативність гасіння, кажуть рятувальники. До ліквідації пожежі від ДСНС залучалося 5 одиниць пожежної техніки та 22 рятувальники, від пожежної охорони Національної гвардії України - 1 одиниця пожежної техніки та 5 чоловік особового складу.

У ДСНС вкотре закликаємо всіх бути уважними та обережними під час перебування на відкритих територіях та природних екосистемах. У пожежонебезпечний період маленька іскра вмить може перерости в масштабну пожежу.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: