НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » В Одесі відкрили меморіальну дошку відомому досліднику Миклухо-Маклаю

В Одесі відкрили меморіальну дошку відомому досліднику Миклухо-Маклаю

В Одессе открыли мемориальную доску известному исследователю Миклухо-Маклаю
Читати grad.ua у  

У Всеукраїнський день краєзнавства, 28 травня, на будинку на вулиці Пастера, 36 відбулося відкриття меморіальної дошки всесвітньо відомому вченому-мандрівнику та гуманісту, етнографу українського походження Миколі Миколайовичу Миклухо-Маклаю. Повідомляє Одеська міська рада.

Саме від’їжджаючи у свої подорожі морем з Одеси та повертаючись до міста, Миклухо-Маклай перебував у квартирі професора Іллі Мечникова в будинку на вулиці Пастера, 36.

Зазначається, що церемонія відкриття пройшла за участю представників наукової спільноти міста. Ініціатор проєкту – Гриськов Антон Станіславович, історик-краєзнавець, член правління Одеської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Автор меморіальної дошки – відомий одеський скульптор Микола Худолій.

Микола Миклухо-Маклай (1846-1888) увійшов в історію як дослідник Південно-Східної Азії, Океанії та Австралії. Всесвітньо відомий вчений багато подорожував, свої дослідження викладав у наукових працях, кількість яких сягає 160.

З Україною Миклухо-Маклая пов’язує генетика - козацьке коріння по батьківській лінії, а також взаємозв’язки родини з нащадком гетьмана К. Розумовського.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: