Новини Одеси 28.05.2024

Головні новини Одеси за 28 травня 2024 року

В Одесі горів склад із легковими автомобілями всередині, пожежу гасили кілька годин, Через сильне задимлення рятувальникам довелося працювати в захисних масках.

Ще одна масштабна пожежа спалахнула в Хаджибейському районі - горів склад зі взуттям . Її гасили 50 рятувальників і 10 машин спецтехніки. На щастя, люди не постраждали.

В Одесі у другій половині дня під час повітряної тривоги пролунав потужний вибух, за словами містян, його чули майже в усіх районах. На час підготовки випуску новин офіційної інформації щодо вибуху не було.

Через війну в Україні зростає кількість людей з інвалідністю. З одного боку, на українських підприємствах не вистачає працівників, з іншого – є люди, які мають особливості фізичного стану, але хочуть працювати, забезпечувати себе й приносити користь суспільству. Держава намагається заохотити бізнес працевлаштовувати осіб з інвалідністю. Про це йшла мова на зустрічі представників служби зайнятості й Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю та роботодавців Одеси.

З початку цього року на Одещині підприємства різних форм власності облаштували 38 робочих місць для осіб з інвалідністю і отримали компенсацію від держави. На цих місцях зараз працюють менеджерами, продавцями-консультантами, бухгалтерами, охоронниками люди з інвалідністю. Є також серед них костюмер, інспектор з обліку бронювання військовозобов’язаних і навіть слюсар з обслуговування портальних кранів.

Співробітники ДБР повторно затримали в Києві ексначальника Одеського обласного ТЦК і СП Євгена Борисова після того, як за нього було внесено заставу в сумі 12 млн гривень. Бюро отримало інформацію, що після сплати застави фігурант планував вийти зі слідчого ізолятора і виїхати за кордон.

Одружувала призовників на багатодітних матерях і жінках-інвалідах . В Одесі викрили підприємливу сваху, яка організувала схему незаконного переправлення чоловіків через державний кордон. За «шлюб за розрахунком» ухильники платили від 4 до 6 тисяч доларів.

29-го травня в Одесі очікується гроза, в регіоні оголошено штормове попередження. Але з огляду на те, що в Україну знову переноситься пил з пустелі, дощ – це добре – говорять фахівці.

2024-й рік ЮНЕСКО оголосило роком режисера Сергія Параджанова: виповнюється сто років з дня народження видатного діяча кіномистецтва, одного з найвідоміших українських режисерів, автора знакової стрічки «Тіні забутих предків». До ювілею митця шедевр світового кінематографу показали в Одесі, також до нашого міста завітала виконавиця головної ролі у фільмі, відома українська акторка Лариса Кадочнікова. Ексклюзивне інтерв’ю з нею дивіться у нашому наступному сюжеті.

В Одесі квартирант убив господаря картири, а труп сховав під ліжко. Злочин було скоєно в одній із квартир п'ятиповерхівки на вулиці Капітана Кузнєцова, підозрюваного вже затримали, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Одеські прикордонники затримали водія і чотирьох чоловіків, які сховалися в причепі вантажівки і хотіли незаконно виїхати з країни. За подорож кожен із них заплатив по 6 тисяч доларів.

Полуниця, тварини, пилок рослин і багато чого іншого. Все більше дітей страждають на алергію, фахівці говорять навіть про кожного третього. В багатьох випадках повинен стрес. Які види алергічних реакцій найчастіше зустрічаються та з чим пов’язана висока захворюваність серед малечі та підлітків, розповідає лікарь-педіатр.

Зовсім скоро шкільні дзвоники сповістять про закінчення навчального року, і у дітей розпочнуться канікули. У патрульній поліції, водночас, зазначають, що батькам в черговий раз необхідно нагадати дітям правила безпечної поведінки, бо дітлахи більшість часу будуть проводити без дорослих.

В Одесі відкрили меморіальну дошку на честь великого мандрівника Миколая Миклухо-Маклая. Складно знайти на мапі світу країну, де б не побував мандрівник, антрополог, етнограф, географ, автор 160-ти наукових статей. Одним з його друзів був Ілля Мечников, в гості до якого приїжджав Миклухо-Маклай. Саме з Одеси розпочиналися декілька його мандрівок.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі