НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Фестиваль болгарської культури відбувся в Одесі 

Фестиваль болгарської культури відбувся в Одесі 

Фестиваль болгарской культуры прошел в Одессе 
Читати grad.ua у  

Одна з найчисленніших громад міста, болгарська діаспора, відкрила низку інтеркультурних тижнів в Одесі. Фестиваль був присвячений Дню слов'янської писемності та культури, який почали святкувати ще в ХІХ столітті в Болгарії, а згодом ця традиція поширилася й на інші країни.

Розпочався захід ходою Дерибасівською болгарськими національно-культурними самодіяльними колективами Одеської області та вихованцями недільної школи, яка працює при Всеукраїнському центрі болгарської культури в Одесі.

Основна лоакація свята була в Міському саду.  Тут лунали народні пісні, виконувалися танці, була представлена виставка робіт народних майстрів. Виступили єдиний в Україні кукерський колектив села Баннівка Болградського району, самодіяльні колективи та артисти Ізмаїльського, Болградського та Білгород-Дністровського районів, де компактно проживають представники болгарської національності.

У заході взяли участь офіційні особи міста. Одеський міський голова Геннадій Труханов нагородив Всеукраїнський центр болгарської культури Почесною грамотою Виконавчого комітету Одеської міської ради. Мер міста так само зазначив:

Одеса багатонаціональна і ми прагнемо, щоб культура кожної нації була представлена якомога ширше. Ось так яскраво і з повагою до кожної культури ми демонструємо принципи, якими живе наше місто.



Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: