НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Чим живе сьогодні ТЮГ та які сюрпризи готує одеситам

Чим живе сьогодні ТЮГ та які сюрпризи готує одеситам

Чим живе сьогодні одеський ТЮГ та які сюрпризи готує для глядачів
Читати grad.ua у  

Одеський театр юного глядача відкрив свій 93-й театральний сезон. Колектив чітко слідує встановленому порядку: звичний режим роботи не змогла порушити навіть війна. Цілу весну артисти активно працювали в онлайн форматі.

Артисти проводили виїзні заходи, грали у бомбосховищах та на відкритих майданчиках. А вже з червня почали приймати глядачів у рідному театрі, успішно завершили сезон та у серпні пішли у заслужену відпустку. Але вже 26-го числа – повернулися до репетицій.

Цьогорічний сезон – сезон нескорених – відкрили візитною карткою театру – музично-фантастичною виставою «Лісова пісня» за твором Лесі Українки.

«Лісова пісня» в одеському ТЮГу – яскравий приклад сучасної постановки української класики: динамічної та захоплюючої. Ще один класичний український твір – «Кайдашева сім'я» Нечуй-Левицького – цього сезону відзначає свій тридцятирічний ювілей на сцені театру. Склад артистів змінився, дехто за цей час встиг перейти з молодших ролей на старших, але вистава продовжує жити та радувати одеських глядачів.

У новому сезоні Одеський театр юного глядача планує для публіки чимало сюрпризів. У середині жовтня на сцені представлять першу прем'єру – виставу «Поліанна» за твором Елеонор Портер.

Трупа з серпня активно репетирує виставу. Артисти кажуть – вже практично зрослися зі своїми персонажами.

«Поліанна» – свого роду «ода радості» – про вміння знаходити хороше навіть у найтемніші часи. Це саме те, що потрібно сьогодні глядачам, упевнені артисти.

Радіють і самі артисти – можливості продовжувати працювати, виступати на сцені та піднімати настрій своїм глядачам.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: