НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Півстоліття на сцені: ювілей відзначає Василь Навроцький

Півстоліття на сцені: ювілей відзначає Василь Навроцький

Полвека на сцене: юбилей отмечает Василий Навроцкий
Читати grad.ua у  

Одеський національний академічний театр опери та балету запрошує публіку 10 липня на оперу Россіні «Севільський цирульник». Цією виставою театр відзначає 50-річчя творчої діяльності Народного артиста України Василя Навроцького. Знаменитий бас виконає у виставі партію Базіліо.

Напередодні бенефісу Василь Навроцький став гостем студії ТРК «ГРАД», де розповів про свій творчий шлях, вчителів, учнів та мистецтво, яке допомагає артисту переживати важкий воєнний час.

Співати майбутній народний артист почав із раннього дитинства у шкільному хорі. Але тоді ще нічого не віщувало майбутньої оперної кар'єри.
Творчий шлях Василя Навроцького як оперного співака розпочався у 1972 році, коли він закінчив одеську консерваторію за класом професора Євгена Іванова. Саме знайомство з учителем і стало визначальним для нього.

За своє півстолітнє життя на сцені Василь Навроцький заспівав десятки арій, зіграв сотні вистав на найкращих сценах країни та світу, виховав десятки учнів, багато з яких стали зірками світової опери. Але незважаючи на багату творчу біографію, сам артист не відчуває свого віку.

А ще народний артист Василь Навроцький вважає, що ми в Україні часто недооцінюємо рівень майстерності своїх артистів та музикантів. Насправді вони можуть дати фору багатьом своїм західним колегам.

Ювілейний бенефіс народного артиста відбудеться в Одеському оперному театрі 10 липня. А повну версію розмови з Василем Навроцьким можна знайти на ютуб-каналі телекомпанії «ГРАД».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: