НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Виставка живопису та графіки «Відродження» пам'яті Олександра Шкуропата

Виставка живопису та графіки «Відродження» пам'яті Олександра Шкуропата

Читати grad.ua у  

В Одеському муніципальному музеї особистих колекцій імені О.В. Блещунова організували виставку, присвячену пам'яті одеського живописця та графіка Олександра Йосиповича Шкуропата. Цього року митцю виповнилося б 60 років. До круглої дати майстра шанувальники запланували зйомку документального фільму «Олександр Шкуропат. Відродження» та меморіальну виставку живопису та графіки «Відродження».

Олександр Шкуропат почав займатися живописом у десятирічному віці у дитячому інтернаті Кілії Одеської області. А першу персональну виставку Шкуропата одесити побачили влітку 1991 року.

Гучними подіями творчості автора 1996 та 1997 років стали перші Міжнародні артфестивалі «Класичний авангард та сучасне мистецтво України» у Києві, де Олександр Шкуропат представляв своє місто разом з іншими одеськими майстрами. Згодом потенціалу професійного художника з надлишком вистачало на великі та малі колективні вернісажі. Галереї Львова, Цюріха, Києва, Одеси, Відня та інші пам'ятають його роботи.

На виставці «Відродження» у Будинку Блещунова представлені мальовничі полотна із серій «Одеса та її околиці», «Місто риб», «Моя Україна», «Викрадення Європи». А також «домашні» роботи, залишені майстром для себе та сім'ї, як нагадування про початок творчого шляху. Ці раритети глядачі побачать уперше.

Виставка проходитиме з 3 по 27 жовтня. Дні роботи експозиції для відвідувачів: четвер, п'ятниця, субота та неділя, з 11 до 17 години.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: