НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » В Одесі презентують книгу про героїчний спротив Чернігова в 2022 році

В Одесі презентують книгу про героїчний спротив Чернігова в 2022 році

В Одессе презентуют книгу о героическом сопротивлении Чернигова в 2022 году
Читати grad.ua у  

В музеї книги Одеської національної наукової бібліотеки 26 вересня відбудеться презентація книжкової новинки «Чернігів у війні – 2022: голоси очевидців», на сторінках якої зафіксовано свідчення про мужній спротив чернігівчан та незламність Чернігова з першого дня  повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Видання є результатом кропіткої праці команди науковців-волонтерів із різних наукових інституцій України над проєктом «Гуманітарні аспекти російсько-української війни: історико-культурні візії та сучасні стратегії виживання».

У книжку включено 24 інтерв’ю  з жителями Чернігівської області, які пережили окупацію. Аудіосвідчення місцевих жителів збиралися протягом двох років. Перший експедиційний виїзд було здійснено через півтора місяці після звільнення Чернігівщини від окупації, тож науковцям-волонтерам вдалося зафіксувати «живі» усні історії, які на той момент ще не були «деформовані» зовнішнім інформаційним впливом. В інтерв’ю  максимально збережений автентичний говір, характерний для місцевих жителів. На початку кожної статті розміщений QR-код, відсканувавши його читач має змогу почути аудіоуривок з інтерв’ю.

У рамках заходу також буде експонуватиметься книжкова виставка «Розстріляна весна – 2022: пережити і розповісти», на якій будуть представлені сучасні видання, що висвітлюють початковий період повномасштабного вторгнення російських військ в Україну та героїчний спротив наших захисників та захисниць окупантам. Початок о 13:00 за адресою вулиця Пастера,13, музей книги Одеської національної наукової бібліотеки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: