НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Міжнародний канал торгівлі людьми викрили в Одеській області

Міжнародний канал торгівлі людьми викрили в Одеській області

Международный канал торговли людьми разоблачили в Одесской области
Читати grad.ua у  

Поліцейські встановили, що правопорушниця завербувала двох жінок віком 33 та 40 років, які мали вади у психічному розвитку та перебували у скрутному матеріальному становищі.

Вона обманним шляхом, ніби на екскурсію, вивезла їх до однієї з країн Європейського Союзу. За кордоном вона забирала в українок документи, обмежувала в пересуванні та схиляла до співпраці. Одну з жінок влаштувала на роботу доглядальницею за двома хворими людьми, а другу - прибиральницею. Крім того, забирала матеріальну допомогу, яку потерпілі оформили як біженці.

56-річна одеситка була затримана під час проведення загальноєвропейської операції з боротьби з торгівлею людьми під назвою "EMPACT Action Days Labour Exploitation" оперативниками управління міграційної поліції разом зі слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області та працівниками головного оперативно-розшукового відділу 26-го прикордонного загону.

Зібравши достатньо доказів, за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури слідчі повідомили їй про підозру в переміщенні людини, вчиненому з метою експлуатації, з використанням обману та вразливого стану потерпілого, зокрема повторно. Цей злочин кваліфіковано за частинами 1 і 2 ст. 149 Кримінального кодексу України. Підозрювана перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Згідно з чинним законодавством, правопорушниці загрожує від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
Слідство триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: