НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Двох одеситів викрили на розповсюдженні дитячого порно

Двох одеситів викрили на розповсюдженні дитячого порно

Двух одесситов уличили в распространении детского порно
Читати grad.ua у  

Поліцейські встановили, що обидва чоловіки для задоволення власних сексуальних потреб завантажували з інтернету контент із дитячою порнографією. А один із них ще й поширював її на сайтах з аналогічним змістом для користування іншими.

За результатами обшуків у їхніх домівках, правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, на якій зберігалися загалом близько 400 тис. фото та 50 тис. відео.

За наявності достатніх доказів фігурантам повідомили про підозру. Одному підозрюваному – за ч. 3 ст. 301-1 Кримінального кодексу України у розповсюдженні дитячої порнографії. Згідно з чинним законодавством, за цей злочин йому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Йому вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 242 тисячі гривень.

Другому підозрюваному – за ч. 1 ст. 301-1 того ж кодексу в умисному одержанні доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем, зберіганні дитячої порнографії без мети збуту або розповсюдження. Таке правопорушення карається пробаційним наглядом на строк до п'яти років або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк від двох до шести років. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Заходи з викриття правопорушників здійснювали кіберполіцейські Одеської області спільно зі слідчими Одеського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: