НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Пішки через кордон: правоохоронці затримали організатора схеми

Пішки через кордон: правоохоронці затримали організатора схеми

Пешком через границу: правоохранители задержали организатора схемы
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що мешканець Роздільнянського району підшукав двох чоловіків призовного віку, які бажали уникнути мобілізації, і запропонував їм свої послуги з організації перетину державного кордону в обхід пунктів пропуску. Провідник гарантував ухильникам піший похід у сусідню державу за грошову винагороду в розмірі 1,5 тисячі доларів з кожного.

Як діяла незаконна схема: чоловіки прибули в обумовлений день на залізничну станцію в одне з прикордонних містечок, де їх зустрів організатор, розмістив у себе вдома і взяв повну оплату за обумовлену «послугу». Наступного дня відвіз до свого знайомого, який за незначну плату мав відвести ухильників до кордону.

І того ж вечора, вони разом із «провідником» вирушили в дорогу. Однак за сотню метрів до пункту призначення були зупинені прикордонниками. Водночас поліцейські затримали й організатора оборудки за місцем проживання, де провели обшук та вилучили як речові докази мобільний телефон з інформацією, що становить інтерес для слідства, та гроші, отримані протиправним шляхом.

Правопорушнику повідомили про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікують за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, він карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 151400 гривень. Слідчі дії тривають, повідомили у пресслужбі поліції.

Викрили зловмисника та задокументували його протиправну діяльність співробітники відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з працівниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області за сприяння прикордонників, під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: