НОВИНИ ГРАД » Новини » Незаконно переправляли чоловіків призовного віку через кордон

Незаконно переправляли чоловіків призовного віку через кордон

Незаконно переправляли чоловіків призовного віку через кордон
Читати grad.ua у  

Зловмисники постачали клієнтів паспортом громадянина України з пропискою у прикордонному населеному пункті. Такі послуги ухилистам коштували 3000 доларів США.

Оперативниками було встановлено, що 34-річний мешканець Одеси організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України до сусідньої держави, залучаючи до протиправної діяльності знайому.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що вони забезпечили клієнта підробленим паспортом громадянина України з пропискою в одному з сіл Одеської області, що знаходиться біля державного кордону, та подорож транзитною ділянкою автодороги міжнародного значення М-15 Одеса – Рені в одне із сіл сусідньої держави. Відвозила клієнта до пункту призначення жінка. Її поліцейські спільно з прикордонниками затримали «на гарячому», а другого учасника злочинної схеми – згодом того ж дня.

За адресами проживання та у транспортних засобах фігурантів поліцейські провели обшуки, під час яких вилучили мобільні телефони, паспорт з ознаками підробки, гроші, пістолет невідомого походження та інші докази, які цікавлять слідство.

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: