НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Ошукані інвестори: кіберполіція накрила фінансову піраміду

Ошукані інвестори: кіберполіція накрила фінансову піраміду

Обманутые инвесторы: киберполиция накрыла финансовую пирамиду
Читати grad.ua у  

В Одеській області викрито фіктивну ІТ-компанію з розроблення програмного забезпечення та вебсайт, на якому поширювали завідомо недостовірну інформацію про здійснення підприємницької діяльності. На сайті, а також у соцмережах і месенджерах "айтішники" виманювали в людей гроші під приводом інвестування в неіснуючі проєкти, обіцяючи високі відсотки від суми вкладу. Компанія працювала з 2021 року.

Як повідомили в кіберполіції, щоб «підсадити на гачок» громадян, зловмисники спочатку виплачували їм невеликі дивіденди коштом частини незаконно отриманих вкладів. Також обіцяли додаткові виплати як винагороду за залучення нових інвесторів.

Суми вкладників коливалися від восьми тисяч до одного мільйона гривень. За півроку аферисти заволоділи коштами довірливих громадян на загальну суму понад п'ять мільйонів гривень, видалили інформацію про компанію та перестали виходити на зв'язок із потерпілими.

Поліцейські затримали зловмисників і повідомили про підозру за ст. 190 Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідство триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: