НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Групу «рибалок»-ухилянтів затримали в прикордонному селі Градениці

Групу «рибалок»-ухилянтів затримали в прикордонному селі Градениці

Группу «рыбаков»-уклонистов задержали в пограничном селе Граденицы
Читати grad.ua у  

За даними правоохоронців, організацією незаконного переправлення через кордон військовозобов'язаних займалися мешканець Одеси та раніше судимий за крадіжку та розбій уродженець Донецької області. Чоловіки підшукували «клієнтів», збирали в групи та вивозили в одне із сіл регіону, де давали вказівки щодо подальшого пересування. Вартість послуг становила 5 300 доларів з людини. Частину коштів, а точніше 1000 доларів, "клієнти" мали перерахувати на криптогаманець.

Під час розслідування поліцейські з'ясували час і місце незаконного перетину кордону з Молдовою, вісьмома ухильниками. Близько 4 ранку 14 березня організаторів і «туристів» у рибальських костюмах затримали в прикордонному селі Градениці за 500 метрів від кордону. За результатами обшуків у фігурантів вилучили 17 400 доларів, 3250 євро та автомобілі.

Двом організаторам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років. Щодо осіб, які мали намір незаконно перетнути кордон, складено адмінпротоколи.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками Головного оперативно-розшукового відділу другого прикордонного загону під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури м. Одеса.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: